Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

Προληπτικός Έλεγχος Καρδιάς

Η πρόληψη στην ιατρική και στη καρδιολογία ειδικότερα είναι πάντα προτιμότερη από την θεραπεία ασθενειών. Ο λόγος είναι ότι προσφέρει καλύτερη ποιότητα και αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος σε όλους τους άνδρες άνω των 30 ετών και σε όλες τις γυναίκες άνω των 40 ετών. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι διατροφικές συνήθειες και το κάπνισμα έχουν μειώσει το χρόνο εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου και άλλων καρδιολογικών ασθενειών (π.χ. κολπική μαρμαρυγή, εκτακτοσυστολικές αρρυθμίες κ.α.)

Ένας πλήρης καρδιολογικός έλεγχος περιλαμβάνει τη λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού, κλινική εξέταση, εργαστηριακό έλεγχο, υπέρηχο καρδιάς και εφόσον το επιτρέπει η κλινική εικόνα του εξεταζομένου δοκιμασία κοπώσεως. Ανάλογα βέβαια με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί περαιτέρω έλεγχος.

Η επανάληψη του καρδιολογικού ελέγχου είναι κάτι που αποφασίζεται απο τον θεράποντα καρδιολόγο για καθένα ξεχωριστά, καθώς είναι διαφορετική η συχνότητα για κάποιον που βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσει καρδιολογικό πρόβλημα από κάποιον άλλο που είναι σε χαμηλότερη κατηγορία επικινδυνότητας.